****** Instructie Voorstelrondje ******

? ?wie geven er eigenlijk les op onze club?
Wat weten wij eigenlijk van ze? ? ?
Om deze vragen opheldering te geven zullen we de aankomende tijd onze instructrices aan jullie voorstellen. Deze week beginnen we Pauline Soen.
Ik ben Pauline Soen, al ruim 20 jaar een vertrouwd gezicht bij de Duinridders. Voor diegene die mij nog niet kennen zal ik mij hieronder even voorstellen.
Ik ben 39 jaar, woonachtig in Sint Maarten en werkzaam als accountmanager bij PontMeyer. Ik geeft op dinsdag- en donderdagavond groepsles bij de Duinridders. Daarnaast geef ik privelessen.
Toen ik 18 jaar was ben ik gestart met mijn opleiding als instructrice bij de ORUN.
Na mijn 1ste jaar heb ik de tweede fase van de ORUN gedaan in Ermelo, onder begeleiding van Hester Klompmaker en Johan Hamminga.
Ik was daarnaast werkzaam bij Spring- en handelsstal Marcel Beukers. Bij deze stal ben ik 8 jaar werkzaam geweest.
Bij stal Marcel Beukers heb ik veel ervaring opgedaan met het opleiden van jonge paarden. Ieder jaar kwamen er jonge paarden om zadelmak te maken en klaar te maken voor keuringen. Tevens kwamen hier paarden om te corrigeren en werden de springpaarden iedere dag voorzien van de juiste training.
Bij het zadelmak maken en opleiden van het jonge paard is een goede opbouw van spieren erg belangrijk om blessures te voorkomen, tevens is uiteraard alles op basis van vertrouwen en ontspanning zodat de paarden daarna makkelijk na te rijden zijn voor de eigenaar.
Door het rijden en corrigeren van verschillende paarden ben ik erg creatief geworden om per paard te zoeken naar de juiste en meest passende aanpak van het “probleem”. Ik ben van mening dat dit per paard verschillend is. In de basis komt het dan uiteraard wel op hetzelfde neer, alleen de benadering per paard is anders.
Bij het rijden van de sportpaarden is het van belang om ze in goede conditie houden en los in het lijf, om optimaal te kunnen presteren op de wedstrijden.
Zelf ben ik altijd actief geweest in de wedstrijdsport met verschillende paarden. Dit in zowel springen als dressuur. Ik heb gesprongen bij de paarden in de M (1.20m) en in de dressuur Z2.
Momenteel heb ik zelf geen paarden meer. Ik werk fulltime en geef daarnaast veel les. Omdat ik hierdoor te weinig tijd heb voor een eigen paard, heb ik besloten mij helemaal in het lesgeven te storten.
Ik haal hier erg veel voldoening uit en het is een mooie afwisseling met mijn werk.
Mijn lesgeven is heel veel vanuit de basis (Rechtrichten, aan het been en goed nageeflijk) en ontspanning.
Vanuit deze basis kan je namelijk op een simpele manier oefeningen rijden.
Als je werkt vanuit de basis volg je een soort “stappenplan”.
Hierdoor krijg je;
– altijd iets waar je op terug kan vallen
– je herkent problemen of blokkades eerder
– je kan problemen zelf beter herkennen en oplossen
– Je kan makkelijk uitbouwen naar verschillende oefeningen
Paardrijden is moeilijk, het is aan ons de taak om het makkelijk te maken! Hierdoor heb je veel meer plezier in je rijden!