****** Instructie Voorstelrondje ******

? ?wie geven er eigenlijk les op onze club?
?Wat weten wij eigenlijk van ze? ? ?
Om deze vragen opheldering te geven zullen we de aankomende tijd onze instructrices aan jullie voorstellen. Deze week is het de beurt aan Melanie Wagenaar.
Ik ben Melanie Wagenaar. Ik geef nu ruim een jaar les hier op de ponyclub. Ik zal mij net als Pauline heeft gedaan even voorstellen.
Ik ben 26 jaar en woon in Dirkshorn. Op dinsdagavond geef ik groepsles op de ponyclub. Daarnaast geef ik op zaterdag nog een aantal uur les.
Ik heb vorig jaar de ORUN opleiding behaald.
Het paardrijden is er bij mij met de paplepel ingegoten doordat wij bij opa en oma altijd al pony’s hadden. Samen met mijn neefjes en nichtjes hebben wij hier veel lol aan gehad. Bij de pony’s kwamen wij ook altijd met veel plezier naar de ponyclub toe om te lessen.
Zoals hierboven al beschreven kom ik echt uit een paardenfamilie met als ooms Marcel en Ronald Beukers. Ook mijn broer Berry rijdt veel paard. Die is te zien op veel springwedstrijden.
Zelf heb ik bij de pony’s M(1m) gesprongen en M eventing gereden. Bij de paarden heb ik Coen zelf opgeleid tot en met het Z1 dressuur. In alle disciplines heb ik de nodige ervaring op gedaan om dit met mijn leerlingen te delen.
Op dit moment heb ik twee leuke jonge paarden die ik aan het opleiden ben. Hiervan doe ik er één samen met mijn broer. Allebei heb ik deze nu uitgebracht in de dressuur wat erg goed gaat. In de klasse B en L1.
Voor mij is het paardrijden echt een hobby en vind ik het lesgeven heel erg leuk om naast mijn werk op de financiële administratie te doen.
Ik geef nu voornamelijk kinderen les waar het ook belangrijk is om plezier in het paardrijden te hebben. Hebben de kinderen hun dag niet dan proberen we iets anders te doen dan een dressuur les.
Wat ik erg belangrijk vind tijdens het lesgeven is dat de paarden/pony’s aan het been zijn en van daaruit nageeflijk willen worden. Het is vooral de basis waar aan gewerkt wordt. Als de basis goed is dan wordt de rest daarna wat makkelijker.