TREC Lessen 2016

Update: de TREC-lessen (trainingen) zijn vol! Alle deelnemers zijn inmiddels per mail ingelicht met de betreffende trainingsdata (theorie + praktijk).

 

Tijdens het weekend van 3 en 4 en 5 juni 2016 willen wij onze eerste TREC wedstrijd organiseren.

We hebben dit weekend toegewezen gekregen van TREC Nederland, en zijn nu druk bezig met de vergunningsaanvragen, draaiboek etc. etc., want er komt nog heel wat bij kijken!

In voorbereiding op dit TREC-weekend, gaan we ook starten met TREC-lessen.
Hoe gaat dat in z’n werking zo’n TREC wedstrijd? Waar moet je op letten ? Wat zijn de tips en tricks ? En natuurlijk een theorieles en meerdere praktijklessen met je paard voor de PTV onderdelen.
Deze TREC-lessen zijn niet alleen leuk als je mee wilt doen met de wedstrijd, maar ook zeker voor de communicatie en behendigheid op en met je paard.

Het idee is om 1 theorie avond te doen en 3-4 praktijklessen te paard.
Deze lessen worden gegeven door instructeur Lizanne van IJmond .
Leden van de Duinridders & Schildknapen nemen deel aan deze lessen zonder extra bijbetaling. Niet leden van de Duinridders betalen € 10,00 per praktijkles en bij deelname aan minstens 2 praktijklessen is de theorieles ook voor niet-leden gratis.

THEORIELES
In deze 2-3 uur durende les gaan we het hebben over een TREC-wedstrijd. Wat zijn de onderdelen, wat kun je verwachten bij de drie onderdelen en waar moeten jij en je paard aan voldoen.
Ook gaan we in op het POR kaarttekenen en gaan we dat oefenen in de praktijk.

PRAKTIJKLESSEN
In deze lessen gaan we onderdelen van de POR en MA doornemen. ( De POR zijn de behendigheidsoefeningen en de MA is de afstand zo langzaam mogelijk in galop heen, en zo snel mogelijk in stap terug).

Hoe kun je het beste bepaalde oefeningen uitvoeren met je paard. Wat zijn de valkuilen, en wat zijn de onderdelen waar jij en je paard als combi op kunnen scoren. Dat kun je ontdekken en ervaren in deze TREC-lessen.

Wil je ook meedoen met deze TREC/PTV training?

Geef je dan op via een mailtje aan: info@duinridders.nl ovv TREC training.

En dan krijg je meer informatie teruggestuurd via de mail.
Bij genoeg deelname gaan we deze lessen inplannen.
De lessen zullen op een aantal zaterdagen plaatsvinden op ons Duinridders-clubterrein in Schoorl.

We hopen op veel animo, graag tot ziens!

Met vriendelijke groet,

Sanne & Susanna
Recreatie-commissie / TREC team Schoorl 2016

trec 1 trec 2trec nl logo